Érzelmi intelligencia fejlesztés 1.0

Érzelmi intelligencia fejlesztés 1.0

Blog

Nyári utolsó napok

Krajnyákné Csorba Fanni
Krajnyákné Csorba Fanni
2022.08.28 21:20
Nyári utolsó napok

Nyári utolsó napok

 

A nyár lezárása mindenki számára nehéz feladat. Ilyenkor még élvezzük a napsütést, azonban már előkerülnek az ovis ágyneműk, iskolai tanszerek és az olykor felerősödő szél és hűsítő hőmérséklet jelzi, hogy közeleg az ősz.

 

 

Megannyi emlék és érzés köthető az elmúlt hónapokhoz és hajlamosak vagyunk ezt a napi forgatagban elfelejteni. Nincsenek ezzel másként a gyermekeink sem. Az intézménybe kerülés, visszaérkezés, esetleges új óvoda vagy iskola elkezdésének izgalmai között érdemes időt szánni a nyár felejthetetlen pillanatainak felidézésére.

 

Először csak kezdjétek felsorolni, hogy mennyi minden történt veletek a nyáron. Hol voltatok? Mit láttatok? Mindenki mondja, ami csak eszébe jut. Majd vegyetek elő papírt és színesceruzákat. Mindenki kezdjen el egy emléket lerajzolni, majd a többieknek az elkészült képeket ki kell találni. Az alkotásokból emlékalbumot tudtok készíteni.

 

+1 TIPP: Terítsétek ki a Rajzolt Lélek kártyákat és az elkészült rajzokhoz az alkotó tegye oda, hogy melyik érzéseket párosítaná hozzá. Így az érzések mentén is fel tudjátok dolgozni a nyári emlékeket.

Rajzolt Lélek alapcsomag