Érzelmi intelligencia fejlesztés 1.0

Érzelmi intelligencia fejlesztés 1.0

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Krajnyákné Csorba Fanni vagyok, három gyermek édesanyja.

Krajnyákné Csorba Fanni 

Tanulmányaimat Miskolcon kezdtem, ott szereztem meg pedagógiai diplomámat, majd felnőtt- és gyermek rajzelemzést tanultam. A Debreceni Egyetemen végeztem a pszichológia képzés alap (BA) és mester (MA) részét is.

 

Mindeközben alakítottam ki a Rajzolt Lélek érzelmi intelligencia fejlesztő kártyajátékot és naplót, amely már nem csak szűk körben elérhető, hanem a szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé vált.

 

Jelenleg a Rajzolt Lélek csomagok elkészítése mellett, egy szolnoki gimnáziumban vagyok iskolapszichológus, illetve saját irodámban vállalok tanácsadást online és személyesen. Mindenképpen fontos számomra saját magam fejlesztése, így én is részt veszek önismereti folyamatban, illetve szakmai munkámat szupervíziós munkával támogatom.

 

Folyamatosan képzem magam, hogy egyénileg, csoportosan és a Rajzolt Lélek termékfejlesztésein keresztül is minél hatékonyabb segítséget tudjak nyújtani.

Édesanyaként is sokat foglalkozom azzal, hogy miként tudnám a gyermekeim számára az érzéseiket megérthetővé, elérhetővé és uralhatóvá tenni. Ezen folyamat közben megtapasztaltam, hogy nekünk felnőtteknek sem egyszerű és magától értetődő ez a dolog.
Szakemberként látom, hogy szükség van egy komplex lehetőségre.
Ezért gondolkodtam egységesen. Egy olyan eszközön, ami legkisebbtől a legnagyobbig segít eligazodni az érzelmek tengerében!
Kifejezetten oktató és fejlesztő célzattal jött létre, úgy megalkotva a szabályokat, hogy ne csak otthon, hanem intézményi keretek között is alkalmazható legyen.
A kártyákon 17 érzelem jelenik meg, amelyekhez több játékötletet is írtam. A mi személyes kedvencünk a Sztorilánc. ???? Azonban a használatnak csak a kreativitás szab határt.
A Napló vezetésnek számtalan előnye van. Segít rendszerezni az érzéseket és megélni azokat. A vezetett kérdések mentén jobban meg tudod ismerni a tested jelzéseit, reakcióit. Az egész folyamat során utazást teszel önmagadban. Napi 5 perc is elegendő, éppen amikor időt tudsz szánni magadra.
A folyamat nem helyettesíti a szakember által vezetett önismereti munkát, de nagyon jó kiegészítője lehet annak. Továbbá segít felismerni azon helyzeteket és érzéseket, amely számunkra nehézséget okoz.