Érzelmi intelligencia fejlesztés 1.0

Érzelmi intelligencia fejlesztés 1.0

Bemutatkozás

Sziasztok!
Szeretnék bemutatkozni Nektek! Pedagógus, felnőtt- és gyermek rajzelemző, viselkedéselemző és végzős pszichológus hallgató vagyok.
Három gyermek anyukájaként sokat foglalkozom azzal, hogy miként tudnám a gyermekeim számára az érzéseiket megérthetővé, elérhetővé és uralhatóvá tenni. Ezen folyamat közben megtapasztaltam, hogy nekünk felnőtteknek sem egyszerű és magától értetődő ez a dolog.
Szakemberként látom, hogy szükség van egy komplex lehetőségre.
Ezért gondolkodtam egységesen. Egy olyan eszközön, ami legkisebbtől a legnagyobbig segít eligazodni az érzelmek tengerében!
Kifejezetten oktató és fejlesztő célzattal jött létre, úgy megalkotva a szabályokat, hogy ne csak otthon, hanem intézményi keretek között is alkalmazható legyen.
A kártyákon 17 érzelem jelenik meg, amelyekhez több játékötletet is írtam. A mi személyes kedvencünk a Sztorilánc. ???? Azonban a használatnak csak a kreativitás szab határt.
A Napló vezetésnek számtalan előnye van. Segít rendszerezni az érzéseket és megélni azokat. A vezetett kérdések mentén jobban meg tudod ismerni a tested jelzéseit, reakcióit. Az egész folyamat során utazást teszel önmagadban. Napi 5 perc is elegendő, éppen amikor időt tudsz szánni magadra.
A folyamat nem helyettesíti a szakember által vezetett önismereti munkát, de nagyon jó kiegészítője lehet annak. Továbbá segít felismerni azon helyzeteket és érzéseket, amely számunkra nehézséget okoz.